Bugün 19 Mart 2024 Salı
 
Tarihçe
Ana sayfa > Mersin Giad > Tarihçe

» Birlik ve beraberlik çerçevesinde Atatürk İlkelerine ve Anayasaya bağlı, daha aktif iş hayatını canlandırmak üzere 05/05/2003 tarihinde kurucu başkanımız Sayın Mehmet KARALAR ve 18 kurucu üyemiz ile birlikte Mersin Genç İş Adamları Derneği (MEGİAD) kurulmuştur.

» Kuruluşundan sonra 1.ve 2.dönem Başkanı Dr. Abbas TAŞDEMİR, MEGİAD’ın Mersin de ve bölgemizde tanınmasını sağladı.

» 3.ve 4. dönem Başkanı Kasım TANRIÖVER, MEGİAD’ın gelişiminde ve yaptığı Avrupa Birliği projelerinde kentimizde bulunan gençlere yeni ufuklar açtı (Girişimci 33, Ekolog 33)

» 5.ve 6. dönem Başkanı M. Alper GÜRSOY, ticari ve sosyal etkinlikler düzenleyerek derneği aktif hale getirdi, Türkiye’de bir ilke imza atarak, şehrimizin etnik kökenlerinin bir araya getiren“Mersin’in Kültürleri ve Renkleri” 1000 kişinin konuk olduğu etkinliği gerçekleştirdik. (Videoyu izlemek için tıklayınız)

» 2012 yılında yaş sınırını ortadan kaldırmak için tüzüğümüzde değişiklik yapıp unvanımızı Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (MERSİN GİAD) olarak değiştirdik .

» Mersin GİAD buluşturuyor söyleşilerinde ülke ve dünya gündemini yorumlayan, konusunda uzman Ekonomistleri, Gazetecileri , İnsan Kaynakları ve Davranış Bilimleri Uzmanları, Bürokratları Üyelerimiz ve üyelerimizin çalışanlarının da bilgilendirilmesi adına Şehrimizde konuk ettik.

» “Nasıl bir Belediye Başkanı İstersiniz?’’ Anketi ile yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarına ışık tuttuk.

» Mersin Valiliği tarafından Sosyal Hizmet Projeleri Kapsamında yapılan çağrıya katılarak ’’Eğitimli İş Gücüyle Güçlü Yarınlar Projesi’’ni hazırladık. Proje kapsamında üniversite mezunu 40 kişiye muhasebe ve ofis programları konusunda 6 ay eğitim verilerek istihdama kazandırılmasına katkı sağlandı.

» Mersin’i Avrupa Birliği Komisyonlarına tanıtmak için 25 kişilik bir ekiple Bürüksel ve Amsterdam’ a AB komisyonlarına ziyaret gerçekleştirildi.

» Bağlı olduğumuz Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurullarında ve Yüksek İstişare Kurullarında görev aldık ve halen görev almaya devam etmekteyiz.

» Geleneksel hale gelen Altın Kale ödülleri ile hizmet yürüttüğü alanda fark ve değer yaratan isimler kamuoyu nezdinde onurlandırıldı, ve onurlandırılmaya devam edilecektir.

» 15.05.2015 Tarihinde Olağan Genel Kurulumuz yapılarak 7.Dönem Başkanımız Sayın Mehmet İZOL Beyefendi Dernek Başkanı olarak göreve seçilmiştir. Seçildiği günden itibaren yoğun bir şekilde ziyaret ve proje çalışmalarına başlayan 7. Dönem yönetim Kurulum kısa zamanda, Hollanda, Rusya Federasyonu gibi yurt dışı iş birliklerini harekete geçirmiş, 100’ün üzerinde üyesini iş yerlerinde ziyaret etmiş, Seçimler öncesi tüm partilerin adaylarını Dernek binasında misafir etmiş, Başta Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Belediye Başkanları, Üniversite Rektörleri olmak üzere Mersin’in tüm kamu, Sivil Toplum Kuruluşu ve kurumlarının ziyaretlerini tamamlamıştır.

» MersinGiad Kadınlar Kurulu 7. Dönem yönetim kurulu ile oluşturulmuş ve projelerini hayata geçirmiştir. “MersinGiad Yerel Esnafın Yanında” projesi ile esnafa destek olunurken, “Anneyim, Farkındayım” Projesi ile de ailelere çocuklarını tanıyabilmeleri ve koruyabilmeleri amacıyla eğitimler verilmektedir.

» 300 ‘e Yakın iş adamı üyesiyle Mersin’in en çok proje üreten derneği olan MersinGiad Türkiye genelinde 10 bin işadamı üyesi olan TÜGİK’in ve Güney ve Güneydoğu bölgesinde 11 İş adamı derneğinin birliğinden oluşan ve binin üzerinde üyesi olan GİAF’ın Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyesidir.

» Bu kurumlarla yapılan çalışmalarla TÜGİK ve GİAF’ın Türkiye’nin her bölgesindeki gücünü Mersin ekonomisi ve sosyal kültürel gelişimine katkı sağlayabilmek için görev yapılmaktadır.


Paylaş: Facebook Twitter Addthis

  Duyurularımızdan haberdar olmak için
E-Bültenimize kayıt olabilirsiniz.
 
  Ana sayfa | Mersin Giad | Üyelik | Komisyonlar | Faaliyetler | Galeri | Basında Biz | Duyurular | Mersin | İletişim
  Mersin Girişimci İş Adamları Derneği © Tüm Hakları Saklıdır.   Tasarım & Uygulama: Mersin web tasarım