Bugün 3 Mayıs 2024 Cuma
 
Haberler



AKY TECHNOLOGY ANKARA'DAN ÖDÜL İLE DÖNDÜ
Haber Tarihi: 30.12.2015



AKY TECHNOLOGY

BASIN BÜLTENİ

İŞ DÜNYASININ OSCARI MERSİNLİ BİR FİRMAYA VERİLDİ

AKY Technology, Türkiye’de 4000 firma içerisinden seçilerek 4. KOSGEB KOBİ ve Girişimciler Ödülleri’nde "İnovatif Girişimci Ödülü’nü kazandı.

Bakliyat, Hububat, Kuruyemiş, Tohum ve Yağlı Tohum alanında eleme& temizleme makineleri üreten AKY Technology, kurulduğu 2015 yılının Ocak ayından itibaren geliştirdiği 18 yeni makine, ihracat kapasitesi ve istihdam oranındaki yükselen ivme nedeniyle ödülün sahibi oldu.

T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu himayesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül töreninde Başbakan, "KOBİLER ülke ekonomisinin bel kemiğidir.” dedi.

 

2015 yılı, KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni, 24 Aralık 2015 tarihinde, Congresium (ATO) Gordion Oditoryum Salonu’nda gerçekleşti. Devletin ve iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Tören’de, 9 dalda ödüller sahiplerini buldu.

AKY Technology, KOBİ’lerin Oscarı olarak anılan bu ödüllerde "Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri” dalında yarışarak"Yılın İnovatif Girişimci” ödülünü almaya hak kazandı. Tören’de Türkiye genelinde bulunan 4000 firma içerisinden 45 firma yarıştı. 9 farklı dalda firmaların başarıları taçlandırıldı.

Mersin’de bulunan 25.000 m2’lik alanda Bakliyat, Hububat, Kuruyemiş, Tohum ve Yağlı Tohum alanında eleme& temizleme makineleri üreten AKY Technology, kurulduğu 2015 yılının Ocak ayından itibaren geliştirdiği 18 yeni makine, ihracat kapasitesi ve istihdam oranındaki yükselen ivme nedeniyle ödülün sahibi oldu.

AKY Technology adına 2015 Yılı İnovatif Girişimci Ödülü’nü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek aldı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tören’de Başbakan Davutoğlu konuşma yaptı: "KOBİ’ler ülke ekonomisinin bel kemiğidir. KOBİ’lerimizin ülke ekonomisine katkısını ortaya koyması bakımından bu ödül töreninin özel bir önemi var. KOBİ’lerimiz başarı hikayesi yazıyor.” dedi. KOBİ’lerin 2015 yılı itibariyle ülke ekonomisine katkısının %77 olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, KOBİ’lere devlet desteğinin süreceğinin müjdesini verdi.





Paylaş: Facebook Twitter Addthis

  Duyurularımızdan haberdar olmak için
E-Bültenimize kayıt olabilirsiniz.
 
  Ana sayfa | Mersin Giad | Üyelik | Komisyonlar | Faaliyetler | Galeri | Basında Biz | Duyurular | Mersin | İletişim
  Mersin Girişimci İş Adamları Derneği © Tüm Hakları Saklıdır.   Tasarım & Uygulama: Mersin web tasarım